2024. március 19., kedd

Napi felülről:

„Drága váltságdíjat fizetett értetek Isten, ezért ne embereket szolgáljatok!”

Pál első levele a korinthusiakhoz 7. rész 23. vers*

Áldott keddet, az Isten megmentő szeretetének elfogadását, erejét és felszabadító megélését kívánom minden testvérem számára az emberi kapcsolatainkban is!

Egy gyermek kiszolgáltatott helyzetben van a szülei kezében. Felnőttként sok területen átéljük azt a függőségi viszonyt, ahol mások alá vagyunk rendelve és az ő döntéseiktől függ a sorsunk alakulása. Miközben a lelkünk mélyén szabaddá szeretnénk lenni ezektől a kötelékektől, azt is tudjuk, hogy mindezek védelmet és biztonságot is adhatnak.  A hatalmas fordulat akkor következik be a szívünkben és a gondolkodásunkban, amikor felismerjük, hogy a mennyei Atya olyan értékesnek tarja az életünket, hogy minden gonoszságunk ellenére hatalmas árat fizetett értünk. Amikor elfogadjuk ezt a szabadítást, akkor megérthetjük és megélhetjük, hogy minden emberi kapcsolatunkon túl van egy nagyobb és tökéletesebb urunk, aki ráadásul gyermekeként szeret bennünket. Ez átértékelteti bennünk az összes földi viszonyunkat másokkal kapcsolatban. Első sorban, alapvetően már nem embereknek leszünk alárendelve, nem tőlük függ az életünk, nem nekik vagyunk kiszolgáltatva, hanem az Örökkévaló Istennek. A mindennapjaink a Mindenható szolgálatában, családjának közösségében telhetnek és ebből fakadóan szolgálhatunk tiszta szívvel embertársaink felé, mert ezzel a szeretettel tartozunk nekik mennyei Atyánk miatt!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy felszabadító szereteted engem is átformált! Megérthettem, hogy nálad van az igazi otthonom! Többé már nem embereknek vagyok kiszolgáltatva, hanem a kezedben van az életem és ezért akarok tiszta szívvel mások felé szolgálni, élni, hiszen erre hívtál el!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!