2024. március 20., szerda

Napi felülről:

„Jézus azonban ezt mondta nekik: Nem kell elmenniük: ti adjatok nekik enni!”

Máté evangéliuma 14. rész 16. vers*

Áldott szerdát, a lehetetlennek tűnő feladataink hittel való megélését és Jézus Krisztussal való győzelmes kimenetelét kívánom minden testvérem számára!

Ötezernél is több férfi, nő és gyermek gyalogolt ki a lakott helyeket messze maguk mögött hagyva, hogy találkozhassanak Jézussal, aki éppen elvonult a tanítványaival pihenni és megnyugodni. Jézus ennek ellenére nem hazaküldte őket, mert hitük, elesettségük megindította őt, így sokan nyertek testi és lelki gyógyulást azon a napon. A vacsora idején felmerült a kérdés, hogy a váratlan és esetleges „tömegrendezvényen”, amire nem készült senki előre, kinek a felelőssége az étkezés. A tanítványok ezt teljesen az emberekre bízták volna, hogy mindenki oldja meg magának. Senkit nem hívtak, nem ígértek számukra valamilyen ellátást, sőt igazából az ő pihenőnapjukat borították fel érkezésükkel. Jézus azonban ennél tovább és mélyebbre látott. A nap akkor lesz teljes, ha együtt zárják le egy közös vacsorával, amin mindenki részt vehet. Ezzel egy emberileg lehetetlen kihívás elé állította tanítványait Jézus, de mivel ő mondta, kezdeményezte és jelentette ki, ezzel valóban valami nagyszerű volt kibontakozóban. Nem az volt a fontos, hogy a tanítványok mit tudtak elképzelni, mit véltek a lehetőségeikről, hanem az, hogy miben gondolkodott az Úr, mert a csodák előtt ez nyitja meg az utat!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy terveid néha messze túlmutatnak az elképzeléseimen, gondolataimon, de szeretnék hit által részt venni bennük, hogy átélhessem csodáidat!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!