2024. március 18., hétfő

Napi felülről:

„Mint az eszeveszett ember, aki tüzes és halálos nyilakat lövöldöz, olyan az, aki becsapja felebarátját, és aztán így szól: Hiszen csak tréfáltam!”

A példabeszédek könyve 26. rész 18-19 vers*

Áldott hétfőt, egyenes, becsületes és ígéretet megtartó lelkületet kívánok minden testvérem számára!

Nem csupán rossz érzés, fájdalmas sebeket, sérüléseket kapni azoktól, akikre egyébként számítanánk, mert nem tartják be az ígéretüket, nem vesznek komolyan bennünket, hanem kifejezetten lélekromboló hatású. Ezt akkor is figyelembe kell vennünk, amikor mi tesszük másokkal. Lehet nyugtatgatni a lelkiismeretünket azzal, hogy nevetünk, poénkodunk egyet azon, hogy valaki valóban elhitte azt, amit mondtunk, kijelentettünk, de ezzel csak még szörnyűbbé változtatjuk a helyzetet. Megvezetni, becsapni és kijátszani mások bizalmát embertelenség, gonoszság és kegyetlenség, ami nem üthető el egy tréfával, csak bocsánatkéréssel és a kapcsolat rendezésével, helyreállításával. Egy virágot sokkal egyszerűbb és gyorsabb könnyelműen eltaposni, mint ültetni és felnevelni.  A szavaink képesek építeni, gyógyítani és ápolni, ha van mögöttük alap és tartalom, de ha nincs hitelük akkor, össze-vissza kilőtt éles nyilakká válnak. Sok ilyen sebhelyet fogunk még szerezni az életünk során, amit Isten szeretete képes begyógyítani, de legalább mi ne legyünk felelőtlen lövöldözők!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert a hiteles szavak, ígéretek ma is éltetnek és reményt adnak! Óvj meg attól, hogy felelőtlenségemmel, önző érdekeim miatt másokat becsapjak, megtévesszek és ezzel megsebezzek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!