2024. március 14., csütörtök

Napi felülről:

„A tüskés gyomok közé esett mag azt jelképezi, amikor valaki meghallgatja ugyan az üzenetet, de azután a földi élet gondjai, vagy a meggazdagodásra való törekvés elfojtja benne Isten üzenetét, ezért nem hoz termést.”

Máté evangéliuma 13. rész 22. vers*

Áldott csütörtököt, a felülről érkező üzenet meghallását, megértését és előnybe részesítését kívánom minden ismerősöm számára!

Vannak építő, támogató és vannak visszatartó, romboló hatások az életünkben. Azért nehéz különbséget tenni ezek között, mert a vágyaink, kívánságaink elsődleges kielégítése héttérbe szoríthat mindent, ami hosszú távon fontos lehet számunkra. Nehéz egészségesen táplálkoznunk, mert annyi édes, finom és kívánatos ételt szerezhetünk meg és fogyaszthatunk el. Hiába tudjuk, hogy ez nem jó számunkra, amikor annyira csábító az ízek öröme, ráadásul viszonylag könnyen elérhető. Uralkodni az érzéseinken, keretek között tartani a vágyaink törekvéseit a bölcs élet egyik fontos alappillére. A lelki életünk hasonló kihívásokkal küzd. Isten üzenete, igéje mennyei célokat táplál a szívünkbe, olyan lehetőségeket, amelyek kiteljesedve gyümölcsöző élettel koronáznak meg. Ezekre az a veszély leselkedik, hogyha a szívünk leterhelődik a mindennapok gondjai, a megélhetés és kényelmes élet megteremtése miatt, akkor azok egyszerűen elnyomják, megfojtják az Isten által belénk ültetett vágyakat, törekvéseket. Pedig, amikor teret engedünk az Igének, előnybe részesítjük a mennyei Atya akaratát az életünkben, akkor minden más áldás is megadatik számunkra ráadásként!

Mennyei Atyám hálát adok, mert olyan vágyakat, terveket és célokat ültettél a szívembe, amelyek az életem igazi kiteljesedését szolgálják! Ezekre szeretnék figyelni és közben tartózkodni attól, hogy meg és leterhelődjek a mindennapok gondjai és kihívásai miatt!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!