2024. március 13., szerda

Napi felülről:

„S közben a saját kezünkkel, kemény munkával keressük meg a kenyerünket. Akik átkoznak, azokat áldjuk, s ha üldöznek bennünket, kitartással tűrjük.” 

Pál első levele a korinthusiakhoz 4. rész 12. vers*

Áldott szerdát, a gonoszsággal, különféle átkokkal és igazságtalansággal szemben is mennyei, lelki és krisztusi lelkülettel való helytállást, harcot és győzelmet kívánok minden testvérem számára!

A gonoszsággal és az átkokkal szemben olyan hozzáállásra, harcmódorra és lelkületre van szükségünk, amely úgy vezet minket a küzdelemben, hogy közben nem esünk az ellenség csapdájába és győztesen kerülünk ki a próbákból. Az egyik átok a munka, tanulás és fejlődés fárasztó terhe, ami elől inkább menekülnénk és inkább küzdelem nélküli sikerre vágyakozunk. A testi életünk azonban pont abban teljesedik ki, hogy képesek vagyunk felülkerekedni a lustaságon, kényelemvágyon és mások kihasználásán, hogy szorgalmasan vessünk, alkossunk, létrehozzunk értékeket, hogy arathassunk a maga idejében és mindeközben hálával dicsérjük az aratás Urát, aki naponta erőt ad mindehhez.  Amikor jól dolgozunk, helyesen cselekszünk akkor is lesznek ellenlábasaink, akár irigységből, akár rosszindulatból, akik nem a javunkat kívánják, hanem a vesztünket, bukásunkat. Vagy hagyjuk, hogy ez megterhelje a lelkünket és mi is elkezdjünk gonoszt kívánni az életükre vagy felnézünk a mennyei Atyára, aki a kezében tartja az életünket és türelmes kitartással jót kívánunk rájuk, hogy megtörjük az átkok erejét! Nekünk most nem elítélni kell őket, hanem esélyt adni számukra a változásra!

Mennyei Atyám hálát adok, mert Jézus Krisztusban megtörted a gonoszság és a halál erejét! Erre az útra hívtál el engem is, hogy rád figyelve küzdjek a mindennapi munkámban és kitartó türelemmel, mennyei áldásokkal harcoljak a jóért!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!