2024. május 9., csütörtök

Napi felülről:

„Az Úr Jézus pedig miután ezeket mondta nekik, felemeltetett a mennybe, és az Isten jobbjára ült.”

Márk evangéliuma 16. rész 19. vers*

Áldott csütörtököt, mennybemenetel napját, Jézus Krisztus hatalmának, dicsőségének ünnepét, örömét és csodálatos lehetőségeit kívánom minden testvérem számára!

A húsvéttal kezdődő időszak negyvenedik napján, tíz nappal pünkösd előtt ezen a csütörtökön ünnepeljük Jézus Krisztus mennybemenetelét. Egy új kor vette kezdetét, amelyben Megváltónk megérkezett az őt megillető helyre és ezzel a mi lehetőségeink is megnyíltak arra, hogy előkészített helyünk legyen nála. Lehet, hogy most nélkülöznünk kell testi jelenlétét a földön, de ezzel sokkal jobban jártunk, hiszen így már most van közbenjárónk a mennyei Atyánál. Annak ellenére, hogy minden rosszat tud rólunk, mégis értünk munkálkodik, mert őt hívtuk segítségül, nála kerestük és találtuk meg életünk megoldását. Ezzel nem megszűnt az élő közösség vele, hanem mélyebb és egyszerre magasabb szintre emelkedett. Ő szüntelenül, ennek a világkorszaknak a végéig nem csupán figyelemmel követi a sorsunkat, de mellettünk van lelkén keresztül és a legjobbat, legtöbbet segít kihozni az életünk napjaiból. Mi lehetünk a valóságos tanúi annak, hogy Jézus Krisztus él és elkezdte uralkodását a világmindenség felett, amelynek kiteljesedésekor vele együtt ünnepelhetünk majd, mint győztes sereg.

Mennyei Atyám, hálát adok Jézus Krisztusért, aki engem is képviselhet előtted, hogy egy vesztes élet helyett a győzelmet ünnepelhessem majd a mennyben veled.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!