2024. május 8., szerda

Napi felülről:

„Most pedig tegyétek teljessé azzal, hogy meg is teszitek, vagyis az elhatározásotok készsége alapján legyen a teljesítésetek is abból, amitek van.”

Pál második levele a korinthusiakhoz 8. rész 11. vers*

Áldott szerdát, a lehetőségeink szerinti jócselekedetek hálával való véghezvitelét kívánom minden testvérem számára!

A valódi emberi értékünk abból fakad, hogy a nemes vágyaink, terveink és elhatározásainkból végül mit valósítunk meg. Az életünk végén nem azt fogjuk bánni, hogy nem lett nagyobb házunk, szebb autónk vagy több pénzünk a számlánkon, hanem azt, hogy nem tettük meg azokat a szeretetlépéseket, amire lehetőségünk megvolt, de valahogy mégis elmaradtak. Sokkal többször indít a lelkünk jócselekedetre, mint ahányat végül be is fejezünk. Érdemes tudatosan figyelnünk, hogy amit a szívünkben elhatároztunk, amire készségesen elszántuk magunkat, azt ne hagyjuk félbe, mert ezek szent dolgok. Sokkal fontosabbak, mint azok az éppen sürgősnek tűnő feladataink, amelyek megakadályozzák a véghezvitelt. Mindaz, ami a miénk, amivel gazdálkodhatunk, egyben a forrása is annak, amivel bizonyíthatjuk elkötelezettségünket a jóra, az igazi értékekre. Inkább most gondoljuk végig, hol tartunk ezen az úton, milyen önmagunknak vagy másoknak tett ígéretről feledkeztünk meg, hogy később ne vádolhassanak ezek a mulasztásaink.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy mindazt, amivel megáldottál, ami az enyém használhatom arra, ami valóban nemes és jó! Segíts, hogy ne csak vágyam, készségem legyen erre, de meg is valósítsam azokat!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!