2024. május 25., szombat

Napi felülről:

„Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük, a tanítványok azonban rájuk szóltak.”

Máté evangéliuma 19. rész 13. vers*

Áldott szombatot, Isten jelenlétének, érintésének és áldásinak minél mélyebb vágyát és megélését kívánom minden testvérem számára!

Mindazokat, akik igazán értékesek számunkra bátran vigyük oda Isten elé, mert valóságos áldást, érintést és esélyt ő tud adni. Amikor Jézus Krisztushoz megérkeztek azok a szülők, akik hittek abban, hogy gyermeküknek nem csak biztonságos otthonra, megfelelő táplálékra van szükségük, hanem mennyei védelemre, figyelemre és jelenlétre egyáltalában nem csalódtak. Talán a legérdekesebb mégis az, hogy ebben a helyzetben Jézus tanítványainak a gondolkodása, hozzáállása állított akadályt azok elé, akik a Megváltóhoz igyekeztek. Miközben Jézus teljes nyitottsággal és örömmel fogadta a kisgyermekeket, az apostolok nem érezték ugyanezt a befogadó szeretet, mert a szívük még keményebb volt ennél. Úgy akarták megvédeni a Mesterüket a felesleges zaklatástól, hogy ezt nem beszélték meg vele, csak a saját véleményükre hagyatkoztak. Isten szeretete sokkal magasabb, mélyebb és szélesebb annál, mint amit el tudunk képzelni, ezért nincs annál fontosabb, hogy mi is hozzá kerüljünk egyre közelebb és azokat is megpróbáljuk oda vinni, akik felé felelőséget viseltetünk.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert neked a legkisebbek is értékesek és számítanak. Köszönöm, hogy nekem is van helyem befogadó szereteted otthonában és segíts, taníts, hogy ne legyek soha akadálya annak, hogy mások is megérkezhessenek hozzád!   

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!