2024. május 26., vasárnap

Napi felülről:

„Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban.”

Pál levele az efezusiakhoz 1. rész 3. vers*

Áldott vasárnapot, azoknak a javaknak, ajándékoknak és örömöknek a bőséges meglétét és használatát kívánom minden testvérem számára, amelyeket a mennyei Atya nekünk szánt Jézus Krisztusban!

A testi adottságainkban, képességeinkben rejlő lehetőségek kicsiny részét használjuk csak ki földi létünk során. Sokkal többet is megtehetnénk, jóval messzebb is eljuthatnánk, ha az igazán lényeges területekre figyelnénk oda, bölcsen osztanánk be az időnket és megfelelően értékelnénk mindazt, amit már elértünk. Ráadásul a mennyei Atya előkészített számunkra olyan minőségű és mennyiségű ajándékokat Jézus Krisztusban, amelyek örök életre teljessé tehetik az életünket. Ezek elhanyagolása, figyelmen kívül hagyása vagy visszautasítása, az Örökkévaló szeretetének semmibe vétele nem csak butaság, de önmagunk ellen való bűn is. Ezzel szemben mennyire előremutató, reményteljes és békességet adó, amikor tudjuk, éljük, sőt ki is használjuk, hogy áldottak vagyunk! Még nyitva vannak a mennyei források számunkra, amelyek kimeríthetetlenek, ezért ne akarjunk semmit se önző módon megtartani magunknak, hanem hasznosítsuk és alkalmazzuk az áldások bőségét! Minél többet befektetünk ezekből, annál többek lehetünk. A szeretet attól fog gyarapodni a környezetünkben és bennünk is, ha vele kelünk és fekszünk, dolgozunk és pihenünk, takarítunk és építkezünk, tanulunk és tanítunk, hogy a menny áldásaiból, minél több valóság legyen rajtunk keresztül!

Mennyei Atyám, bőkezű ajándékaidat még összeszámolni sem tudom! Segíts, hogy ezek közül minél többet fel és ki tudjak használni az életem során!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!