2024. május 24., péntek

Napi felülről:

„Az összeomlás előzménye büszkeség, a bukás előzménye pedig felfuvalkodott lelkület.”

A példabeszédek könyve 16. rész 18. vers*

Áldott pénteket, önmagunk egészséges és Isten előtti értékének helyes felismerését, megélését és védelmét kívánom minden testvérem számára!

Nem kell ahhoz híres vagy sikeres embernek lennünk, hogy többnek gondoljuk magunkat annál, mint akik ténylegesen vagyunk. Ráadásul ez a kísértés akkor is megkörnyékezhet bennünket, amikor minden átlagosan halad az életünkben, de elkezdjük egy magasabb polcon látni magunkat a valóságosnál. Ennek hátterében legtöbbször az lehet, hogy nem érzékeljük elég tisztán, kik is vagyunk mások szemében és még kevésbé azt, hogy az Örökkévaló hogyan vélekedik rólunk. Amikor elégedetlenek vagyunk önmagunkkal ez fakadhat abból is, hogy nem valós énképpel rendelkezünk és túlzott elvárásokat fogalmazunk meg. A büszkeség és lelki felsőbbrendűség csillogó, de torz szemüvege nagyon könnyen a bukásunkat okozhatja, mert nem vesszük észre azokat a nyilvánvaló csapdákat, amelyek ott vannak a lábunk előtt. Amikor Isten tekintete előtt kezdünk el élni, gondolkodni és látni a helyünket, az egyszerre elkeserítő, kijózanító, a végén pedig hihetetlenül felemelő és biztonságot nyújtó. Megérthetjük, hogy az Atya nem az eredményeink miatt szeret bennünket, hanem önmagunkért. A sikereink pedig akkor lesznek teljesek, amikor vele együtt érjük el őket!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem az érdemeimet szükséges bizonygatnom előtted, hanem elég kicsinek lennem annyira, hogy a tenyereden hordozhass!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!