2024. május 23., csütörtök

Napi felülről:

„Boldog az az ember, aki nem jár a gonoszok tanácsa szerint, bűnösök útjára nem lép rá és gúnyolódok közösségében nem foglal helyet.”

1. zsoltár 1. vers*

Áldott csütörtököt, a boldogságunk valódi akadályainak, okainak felismerését és elkerülését kívánom minden testvérem számára!

A leggonoszabb, legaljasabb és leghitványabb ember is szeretne boldog lenni, de mindezt a maga módján akarja elérni, olyan utakon és megoldásokkal, amelyek gyors és biztos sikert ígérnek. Mások kihasználása, megtévesztése, lejáratása mind a mai napig elég hatékony eszköznek tűnik ahhoz, hogy előrébb kerüljünk a ranglétrán, több előnyhöz, pénzhez jussunk vagy gátlás nélkül elérjük a saját céljainkat. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy nem csupán másokat csapunk be, károsítunk meg, de a valódi, mély szívbéli boldogságtól is egyre távolabb fogunk kerülni, hiszen hátat fordítunk mindannak, ami az igaz emberséget jelenti, amitől azzá válhatnánk, aminek megteremtett bennünket az Örökkévaló. Nemet mondani nehéz, de sem félelemből, sem megfelelési kényszerből, de még előnyszerzésből sem érdemes követni olyan utat és életszemléletet, amelynek hátterében bármiféle gonoszság, rossz szándék, gyűlölet vagy hazugság lelhető fel. A felfelé haladó út, nem attól boldog, hogy könnyű vagy nehézségektől mentes, hanem attól, hogy hová vezet és kivel megyünk végig rajta.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy meg akarsz óvni minden téves lépéstől és csapdától, hogy az igazság és szeretet útján járjak veled együtt!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!