2024. május 22., szerda

Napi felülről:

„Örömmel elviselem a gyengeségeimet, meg amikor az emberek bántanak, vagy rosszat mondanak rólam, vagy amikor különböző nehézségek és bajok vesznek körül, amikor az emberek üldöznek vagy rosszul bánnak velem Krisztus miatt, mert amikor gyenge vagyok, akkor vagyok igazán erős.” 

Pál második levele a korinthusiakhoz 12. rész 10. vers*

Áldott szerdát, az emberi gyengeségeink, kiszolgáltatottságunk és sebezhetőségünk felett álló mennyei szeretet hatalmát, erejét és lehetőségeit kívánom minden testvérem számára!

Önmagában minden gyengeségünket, erőtlenségünket és kiszolgáltatottságunkat kudarcnak, szégyennek vagy legalábbis hátránynak élhetünk meg teljesen jogosan. Sajnáltathatjuk magunkat, vádolhatunk mindenkit vagy éppen elbújhatunk a világ elől, mert nekünk kevesebb lehetőség, esély adatott meg. Azokban a helyzetekben pedig, amikor mások miatt történik ez velünk, mert bántanak, lenéznek és kihasználnak bennünket, a harag, gyűlölet és a tehetetlen düh lehet úrrá rajtunk. Minderre nincs tökéletes emberi megoldás, de van mennyei, mert ami nekünk lehetetlen az Istennek még mindig lehetséges. Jézus Krisztusban elfogadhatjuk az Örökkévaló szeretetét, amely minden addigi elgondolásunkat a feje tetejére állíthatja. Megérthetjük, hogy nem nekünk kell erősnek lennünk, hanem a Mindenhatóval kell minél szorosabban együttműködnünk, mert akkor biztosan győzni fogunk miatta. Sőt, a gyengeségeink éppen annak adnak teret, hogy az Atya hatalma, ereje és jelenléte még inkább nyilvánvaló legyen bennünk, ami nemhogy kudarc lenne, hanem olyan örömforrás, amelyet senki és semmi nem vehet el tőlünk.

Mennyei Atyám köszönöm, hogy már nem csak önmagamban bízhatok, nem kell kudarcnak látnom a gyengeségeimet, mert Jézus Krisztus által a te erőd, szereteted lett a győzelmem biztosítéka.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!