2024. május 14., kedd

Napi felülről:

„Bár testben járjuk életutunkat, mégsem test szerint harcolunk.”  

Pál második levele a korinthusiakhoz 10. rész 3. vers*

Áldott keddet, testi életünk Isten szerinti kiteljesedését és megharcolását kívánom minden testvérem számára!

A testi valóságunk csupán az egyik része létünk teljességének. Ez azt is jelenti, hogy nem mindent ez alapján kell mérlegelnünk, eldöntenünk vagy megharcolnunk. A fizikai lényünk véges, sérülékeny és korlátozott, ezért sem szabad mindent ennek alárendelni, mert a lelki, szellemi jövőnket hanyagolhatjuk el, tehetjük vele tönkre. A testünk nem ördögtől való, hanem a Teremtőtől, de ezzel együtt jóval többet is kaptunk tőle, a vele megélt valós kapcsolat lehetőségét és áldásait. Két lábbal járjuk a földi életutunkat, két kézzel kapaszkodunk a látható világba, de a lelkünk már most otthont adhat a mennyei erőknek. Nem a másik embertársunk az ellenségünk, még akkor sem, ha ő ezt így gondolja rólunk, hanem az, aki őt is, és minket is a gonoszság fogságában szeretne tartani. Vannak olyan erős fegyvereink, amelyek alkalmasak és képesek megmenteni mindannyiunk életét a pusztulástól. Ilyen az Örökkévalóba vetett hitünk pajzsa, védelme, a mennyei szabadítás sisakja és Isten beszédének, ígéreteinek kétélű kardja. Ezekkel ténylegesen harcolhatunk minden jóért, ami igazán értékes és maradandó, hogy a végén győztesként ünnepelhessünk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy testi létemmel együtt elhívtál egy lelki, szellemi életre is, ahol a te segítségeddel küzdhetek és harcolhatok minden jóért!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!