2024. május 13., hétfő

Napi felülről:

„Az örömteli szív ragyogóvá teszi az arcot, a bánatában élő szív viszont összetörté a lelket!”

Példabeszédek könyve 15. rész 13. vers*

Áldott hétfőt, a szívünk örömét, boldogságát és ragyogó tekintetét kívánom minden testvérem számára!

Szinte minden nap van okunk valamilyen szomorúságra, bánatra, soksor kapunk sebeket az utunk során és a fájdalmas események nem kerülnek ki bennünket sem. Nagyon szeretnénk ezektől távol tartani magunkat, amennyire lehet kiküszöbölni őket, de nem kívánságunk szerint érkeznek hozzánk, nem kérnek előzetes engedélyt tőlünk, egyszerűen csak megjelennek az életünkben. Azzal viszont már tudunk mit kezdeni, hogy mit teszünk, ha már beléptek a küszöbünkön. Úgy kell kezelni őket, mint váratlan, kellemetlen vendégeket, akiket komolyan kell vennünk, el kell intézni velük a dolgunkat, de minél hamarabb útjára kell őket bocsátani és semmiképpen sem engedni számukra, hogy tartós helyet találjanak a szívünkben. Ott a boldogságnak, az örömnek és a hálaadásnak kell otthonra lelniük, hogy onnan kiindulva beragyogják a tekintetünket is! Amikor nincs más okunk a felszabadult örömre, akkor is felnézhetünk egészen a mennyig, hogy megvigasztalódjon a szívünk, békességre jussunk és az Atya jósága ránk mosolyogjon, betöltse reménységgel a lelkünket!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert minden fájdalom, bánat és gyász ellenére az a terved az életemmel, hogy teljes legyen örömmel és reménységgel!  

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!