2024. május 16., csütörtök

Napi felülről:

„Jöjjetek hát, szálljunk perbe egymással!  — mondja az Örökkévaló. — Bár bűneitek vérpirosak, mégis hófehérek lesztek, vétkeitek tűzvörösek, mégis fehérré lesztek, mint a tiszta gyapjú!”

Ézsaiás könyve 1. rész 18. vers*

Áldott csütörtököt, a valódi, belső megtisztulás, felszabadulás és újrakezdés valóságát, örömét kívánom minden testvérem számára!

Bekövetkezhet az életünkben az a pont, amikor rádöbbennünk, hogy nagyon elrontottunk valamit és nem látunk semmilyen igazi, jó megoldást a kimenekülésre. Nagy kísértés ezekben a helyzetekben, hogy egy hazug valóságot építsünk fel védelemként, becsapva, félrevezetve másokat, de még saját magunkat is. Elkezdjünk vádaskodni, rágalmazni és haragudni mindenkire, aki ismerheti az igazságot velünk kapcsolatban, vagy leleplezhetne bennünket. Ezek nem megoldások, nem kiutak, mert csak elmélyítik a problémáinkat. A bűneink, vétkeink és hibáink megbélyegzik a lelkünket és attól, hogy eltitkoljuk őket nem fognak eltűnni, legfeljebb csak jobban beszennyezik az életünket. Ez már mennyei megoldásért kiált, olyan változásért, amit az Örökkévaló képes elvégezni bennünk. Ehhez fel kell tárnunk előtte a teljes igazságot, nem azért mintha ne ismerne bennünket, hanem azért, hogy ne másokat hibáztassunk, hanem felvállaljuk a saját felelősségünket. Aki hozzá menekül az megmenekül! Lehet, hogy nem tudunk mindent helyrehozni emberileg, nem leszünk képesek jóvá tenni mindent kárt, amit okoztunk, de vele újat kezdhetünk és igaz úton járhatunk szeretete miatt.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nálad megtaláltam a megtisztulás és újrakezdés lehetőségét és erejét!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!