2024. május 11., szombat

Napi felülről:

„Senkinek semmilyen botlásra való okot nem adunk, nehogy támadható legyen a szolgálatunk.”

Pál második levele a korinthusiakhoz 6. rész 3. vers*

Áldott szombatot, az Istennel való együtt munkálkodás érzékenységét, felelősségét és örömét kívánom minden testvértem számára!

Amikor elfogadjuk az Úr segítségét és erejét Jézus Krisztusban, akkor a menny belép az életünkbe, munkatársai leszünk Isten országának, az Örökkévaló szolgálatának élő részei. Ez kiváltság és egyben olyan felelősség, ami a mennyei családunk becsületéről és igazságáról beszél. Különös érzékenységgel kell eljárnunk minden dolgunkban. Nem csupán tisztességesnek szükséges látszanunk, jól eljátszva a szerepünket, hanem a lelkünk legmélyéig őszintének, átláthatónak és tisztának kell maradnunk, nehogy valakinek a botlását okozzuk képmutató magatartásunkkal. Mindig lesznek olyanok, akik támadni fogják Isten sokféle munkáját, amelynek mi is társai vagyunk, de nem mindegy, hogy erre mi adtuk a valós okot vagy sem. Bennünket megvédhet, helyreállíthat a kegyelem, de közben szégyenbe hozhatjuk a testvéreinket és a közösségünket. Egyáltalában nem lényegtelen mit engedünk meg magunknak! Nem kimondani, vagy leírni csupán, hanem első sorban a szívünkbe megbúvó önző indulatra, hátsó szándékra gondolva. Most van a kegyelem ideje, az üdvösség napja! Éljünk jól vele!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy befogadtál és szolgálatod része lehetek. Szeretnék mindig őszintén, tisztán és a te igazságoddal élni, munkálkodni és küzdeni!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!