2024. május 12., vasárnap

Napi felülről:

Ezt pedig vegyétek figyelembe: „Aki szűkösen vet, szűkösen fog aratni is, és aki áldással vet, áldással fog aratni is!” 

Pál második levele a korinthusiakhoz 9. rész 6. vers*

Áldott vasárnapot, az önként, hálaadással és bőkezűen odaszánt adományok, jótettek és szavak örömteli aratását kívánom minden testvérem számára!

A magvetés temetés, de a jövendő áldásokban való reménység cselekedete. Amit magunknak akarunk megtartani, őrizgetni, mert félünk elengedni, elvetni és befektetni az gyümölcsöt sem fog teremni számunkra, miközben a lehetőség ott volt a kezünkben. Tényleg azt gondoljuk, azt hitetjük el magunkkal, hogy velünk kapcsolatban nem működnek a lelki törvényszerűségek? Szűkmarkúan bánunk az elismerő szavakkal, a jogos dicsérettel mégis belül elvárnánk, hogy sokkal többször kapjunk ilyen megerősítéseket. Vagy, ha nagyritkán meg is tesszük ezt azonnali eredményeket várunk, mintha ez vásárlás lenne és nem magvetés. Fukarkodunk a szeretetünk különféle tetteivel, mert aggódunk, hogy azt a keveset is elveszíthetjük, amink van és nem merünk bízni a mennyei Atyába, hogy megsokszorozza mindazt, amit áldással teszünk másokért. Mégis felháborodunk, hogy velünk milyen kegyetlen a világ és mennyire kevés valódi szeretetet kapunk, pedig csak azt aratjuk, amit elvetettünk. Senki sem mondta, hogy a magvetés nem jár fáradsággal, nem kell hozzá sok türelem, kitartás és folyamatos odafigyelés, de bőséges eredményt csak ez hozhat. Vesd áldásokkal, kitartóan és hittel a szeretet magjait! Öntözd, ápold türelmesen, hűségesen és semmiképpen sem fog elmaradni az örömteli aratás!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert annyi mindennel ajándékoztál meg, szeretnék áldással vetni, befektetni ebből minél többet, mert ez az életem egyik fontos célja!

*Csia Lajos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!