2024. június 6., csütörtök

Napi felülről:

„Az igazságosság békességet és bőséget terem, gyümölcse gondtalan nyugalom és biztonság örökre.”

Ézsaiás könyve 32. rész 17. vers*

Áldott csütörtököt, az igazságos gondolkodás, véleménynyilvánítás és cselekedetek békességét, nyugalmát és biztonságát kívánom minden testvérem számára!

Vágyunk arra, hogy békességben, nyugodt körülmények között és biztonságban éljünk a szűkebb környezetünkben is, miközben folyamatosan megengedjük magunknak, hogy egyoldalúan, részrehajlóan és felületesen ítéljünk meg másokat. Ez két teljesen ellentétes útirány, amelyek más-más eredményre vezet. Azt nem szeretnénk felvállalni, hogy igazságtalanok lennénk, de a személyválogató hozzáállásunk, a felszínes véleményünk és elhamarkodott megjegyzéseink valójában pontosan ezt támasztják alá. Igazságosnak lenni nem csak azért nehéz, mert mélyebb, teljesebb figyelmet igényel, de azért is, mert sértheti az önös érdekeinket, nem adja meg a lehetőséget arra, hogy magunknak kedvezzünk másokkal szemben. Amikor az igazságosságra kezdjük építeni a gondolkozásunkat, azt nehezen tudjuk anélkül megtenni, hogy ne vonnánk be az Örökkévaló törvényeit és útmutatásait, hiszen ezek azok a kiindulási pontok, amelyhez minden esetben visszatérhetünk és hozzáigazíthatjuk önmagunkat. Ennek azonban jó gyümölcseit velünk együtt mindazok élvezni fogják, akikkel kapcsolatban vagyunk!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert tőled tanulhatom az igazságosság alapelveit! Kérlek, segíts, hogy ne csak vágy legyen számomra ennek megélése, hanem mindennapi gyakorlat!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!