2024. június 5., szerda

Napi felülről:

Mert az egész törvény ebben az egy igében teljesedik be: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.”

Pál levele a galatákhoz 5. rész 14. vers*

Áldott szerdát, az emberi lélek legnagyobb és legszebb elhívásának, értelmének beteljesítését kívánom minden testvérem számára!

Isten szeretetének a megtapasztalására születtünk. Ennél kevesebbel nem érdemes beérni, mert akkor nem fogjuk az élet teljességét, ízét és szépségét mindenestül megismerni. Ennek szerves része, hogy az elhívásunk, küldetésünk, földi létünk értelmének lényegét betöltsük, vagyis a valódi szeretetet megéljük az életünk minden területén. Készek legyünk arra, hogy az embertársunk javát, fejlődését és növekedését szolgáljuk azokkal a lehetőségekkel, amelyek nekünk adattak. Aki ezzel a szeretettel építkezik, annak otthona mennyei alapokra épül és szilárd jellemmel ragaszkodik az örök értékekhez. Képes szeretni, elfogadni önmagát olyannak, amilyennek a Teremtő megálmodta, ezért nem bizonyítani akarja az értékességét mások előtt, hanem hálás szívvel adni abból a sok jóból, amivel rendelkezik. Tudja, hogy mi az igazi boldogság, mi okoz számára tiszta örömöt, ezért ezek alapján gondolkodik és gondoskodik azokról, akikkel kapcsolatban van. Minden nap többször is meghozza a szeretet döntéseit és áldozatát, mert ezek teljesítik ki és be az életét.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert szeretetre teremtettél! Arra, hogy átéljem jóságodat és ebből jusson mások számára is bőségesen!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!