2024. június 7., péntek

Napi felülről:

„Azért történt ez így, hogy a ti hitetek alapja az Isten erejének megtapasztalása legyen, ne pedig valami emberi bölcsesség.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 2. rész 5. vers*

Áldott pénteket, Isten erejének, lehetőségeinek és valóságának megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Az Istenbe vetett mély hitnek sokkal többre van szüksége a növekedéshez, mint amit az emberi szabályok, szokások vagy bölcsességek adni képesek. Nem egy eszmerendszer, amit el lehet fogadni vagy egy határozott vélemény, amit képviselhetünk, hanem lelkünk összehangolása a mennyel. Élő kapcsolat az Atyával, ami telve van érzelmekkel, megtapasztalásokkal és elkötelezettséggel. Az Örökkévaló erejének és szeretetének felismerése, befogadása és mindennapi megélése. Amikor ma reggel felkeltünk, azzal újból lehetőséget kaptunk arra, hogy ennek a hatalomnak a jelenlétében folytassuk utunkat. Akár gyászolunk, akár ünneplünk, akár félelemmel van telve a szívünk, akár nagyszerű tervekkel, sötét völgyeken és csodálatos csúcsokon túl ugyanúgy szükségünk van arra, hogy érezzük és lássuk, hogy nem hagyott magunkra a Teremtő, hanem vár ránk, hogy visszatérjünk hozzá, hogy vele együtt menjünk át ezeken a megtapasztalásokon. A hit megragadja Isten szeretetének felé nyújtott karját és rábízza magát az Atya vezetésére, akkor is, ha ez éppen ellentétes a saját elgondolásával, hogy biztosan célba érjen, oda, ahol ujjongó örömmel várják!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy az örök hazám, otthonom nálad van. Hálát adok, mert hitemet nem a saját képességeimre, lehetőségeimre kell építenem, hanem a te erődre és hatalmadra, ami biztos és rendíthetetlen.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!