2024. június 28., péntek

Napi felülről:

„Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.”

Ézsaiás próféta 61. rész 1. vers*

Áldott pénteket, az Örökkévaló gyógyító, szabadító és örömhozó munkájának valódi és mély megtapasztalását, átélését kívánom minden testvérem számára!

Jézus Krisztus szolgálatának mennyei terve és programja ez a csodálatos prófétai kijelentés. Ez azt üzeni számunkra, hogy a mindenható Úr figyel ránk, irgalmas hozzánk és mindent megtesz értünk, hogy kiszabaduljunk a hitetlenségünk fogságából. Abban, hogy ennyire önálló és szabad lénynek teremtett bennünket benne volt a kockázat, hogy visszaélünk kiváltságos helyzetünkkel és nélküle próbálunk majd boldogulni az életben. Ezzel az járt együtt, hogy nem a teljes igazság és valóság alapján kezdtünk el gondolkodni és közösséget építeni, hanem a saját kedvünk szerint. Még úgynevezett isteneket is mi készítettünk, alkottunk magunknak, a saját elvárásaink, igényeink alapján. Ma is pontosan látható, érzékelhető ennek a lélekromboló hatása, ahol a gazdagodás mások kárára, kihasználásával történik, a hűtlenség és önzés összetört szíveket hagynak maguk után és a rossz szokásaink foglyai lettünk. A szabadító szeretet pontosan ezért nyújt segítő kart számunkra, mielőtt végleg elsüllyednénk. Elveszhet minden emberi remény, amíg a mennyei kezek nyitva vannak felénk, addig az Élet még vár ránk!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert Jézus Krisztusban szabadulást adsz még a saját magamnak köszönhető fogságból, szegénységből és megtörtségből is!    

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!