2024. június 29., szombat

Napi felülről:

„Kedves gyermekeim, azért írtam ezt nektek, hogy ne vétkezzetek. De ha valaki mégis elkövet valamilyen bűnt, akkor van, aki segít nekünk, és szót emel az érdekünkben az Atya-Istennél: az igazságos Jézus Krisztus!”

János első levele 2. rész 1. vers*

Áldott szombatot, a nemes, igaz életre való elkötelezett törekvést és a bűn ellen megalkuvás nélküli küzdelmet kívánok minden testvérem számára Jézus Krisztus segítségével!

Igent mondani a jóra és nemet a rosszra. Az életünk egyszerű, de a gyakorlatban mégsem annyira könnyen kivitelezhető alapelve. Minden Istennek kimondott ígéretünk egy felfelé tartó lépés lehetősége, de a bűn, az önző vágyaink vonzása visszafelé húznak a könnyű siker csábításával. Ezzel együtt nem adhatjuk fel a törekvésünket, az odaszánásunkat a nemes és igaz életre, az Atyának való engedelmességre és Jézus Krisztussal megélt valóságos közösségre, mert ez a győzelmünk kulcsa. Nem azért szeret az Örökkévaló, mert sohasem vétkeztünk, jobbak lennénk másoknál vagy mert megérdemelnénk, hanem annak ellenére, hogy mennyi gonoszságot követtünk el, mennyire hitetlenek és engedetlenek voltunk. Amíg a kegyelem mentőövébe kapaszkodunk, amíg a szégyenünk ellenére mégis a mennyei segítőnkhöz járulunk, pedig tudjuk, hogy őt bántottuk meg, őt tagadtuk meg, addig a remény tüze elolthatatlan marad, a bukás után helyreállunk és új lelki erőt kapunk. Isten gyermekeiként megélhetjük a könnyeinket letörlő és megvigasztaló égi szeretet érintését, ölelését és felemelő irgalmát.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy van nálad pártofóm, segítőm, aki által a bukásaim és bűneim se börtönfalakká válnak az életemben, hanem Jézus Krisztus által a hitem, reménységem megerősödését szolgáló próbákká!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!