2024. június 27., csütörtök

Napi felülről:

„Mert nincs mellettem hozzá hasonló lelkületű, aki olyan őszintén törődne ügyeitekkel.”

Pál levele a filippiekhez 2. rész 20. vers*

Áldott csütörtököt, őszinte, nyitott és felelősséggel törődő lelkületet kívánok minden testvérem számára!

Felelősség tekintetében vannak szülői lelkületű emberek és vannak, akik soha nem akarnak, nem szeretnének kilépni a kiskorúság kamaszos felelőtlenségéből. Pedig az őszintén, figyelemmel és szeretettel törődő szív ad igazán jó, földi példát a mennyei Atya felénk való jóakaratáról. Igaz, hogy az Úr szabadságot adott számunkra, de közben feladattal is megbízott bennünket, amit számon is fog kérni. Vagyis fel kell nőnünk ehhez az elhíváshoz, ami magában foglalja a saját lelki fejlődésünk, formálódásunk, taníthatóságunk megtartása mellett mások bátorítását, segítését és bíztatását. Ne hibát keressük másokban, hanem barátokat a megoldáshoz. Ne nézzük le azokat, akik lassabban, de haladnak előre, mert nem ellenfeleink, hanem csapattársaink a mindennapok küzdelmében. Fedezzük fel a közös sikerek és győzelem ízét, erejét, ami elsőre értéktelenebbnek tűnik az egyéni érdemek mellett, de sokkal mélyebbnek és maradandóbbnak bizonyul a végén. Amikor beletesszük saját lehetőségeink, tehetségünk és figyelmünk legjavát mások életébe, az képes megsokszorozódni és áldásokkal visszatérni hozzánk!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert tőled tanulható az őszinte, felelősségteljes törődés leckéje! Segíts felnőni a menyei elhívásom, feladatom betöltéséhez!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!