2024. június 26., szerda

Napi felülről: „A szeretet…nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 13. rész 6. vers*

Áldott szerdát, a szeretet hamisság feletti szomorúságát és az igazsággal való közös örömét kívánom minden testvérem számára!

A szeretet útja felfelé vezet, ezért fárasztó és nehéz, de érdemes végigjárni minden lépését, mert közben formálódik ki bennünk az a lélek és szív, amely legjobban fog hasonlítani a velünk kapcsolatos mennyei tervre. A szeretetnek meg kell tanulnia nemet mondani mindenféle hamisságra, mert bármikor, amikor teret engedünk az igazságtalanságnak, azzal elvesztünk magunkból valami olyan értéket, amely mással nem pótolható. A káröröm keserédes íze az elején még élvezhetőnek is tűnik, de később alattomos méregként gyűlik fel a lelkünkbe és emészti fel, hiszen gonosz forrásból származik. A szeretet örömét találja az igazságban, az egyenességben és az őszinte emberségben. Lelkesíti, amikor látja ezek kibontakozását, sikerét és győzelmét. Boldogságot jelent számára azokkal együtt lenni, élni, akik ezt képviselik, ebben járnak. A közös és egymást bátorító öröm nem ritkán látott vendég a szívében, hanem otthonra talált családtag. Ez a szeretet képes érteni és érezni a menny örömét, mert arra hangolódott rá. Ez a mi utunk!

Mennyei Atyám, közönöm, hogy szeretsz! Hálát adok, mert tanítasz nemet mondani a hamisságra és együtt örülni az igazsággal!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!