2024. június 25., kedd

Napi felülről:

„Beszéded gyümölcsével kell jóllaknod, és amit mondasz, annak következményét eszed, akár jó, akár rossz az.”

A példabeszédek könyve 18. rész 20. vers*

Áldott keddet, a szavaink, megszólalásaink és ígéreteink következetes, építő és éltető gyümölcseit kívánom minden testvérem számára!

Sok keserű és rohadt gyümölcsöt kellett már lenyelnünk és megennünk a saját szavaink, megszólalásaink következménye miatt. Általában az őszinteségre, véleményünk igazságára hivatkozva mondunk ki olyan kijelentéseket, amelyeket ítélkező lelkületünk ugyan helyesel, de a végén kiderül, hogy semmi haszna nem volt, sőt lehet, hogy méreggel lettek átitatva. A beszédünk legtöbbször nem pusztába kiáltott szó, hanem válaszokat kiváltó mondanivaló. Visszhangot eredményez, ami mindig csak ismétli, talán a környezettől függően fel is erősíti az eredeti kiáltást. Haragudhatunk rá, de mi indítottuk el, csak most hazajött bennünket bosszantani. A veszekedések sokszor indulnak így, de még ezredjére is meglepődünk azon, hogy a harag legkisebb magja is haragot fog teremni és lehet, hogy igen fájdalmasat. A tiszta szándékú szív, barátságos és éltető szavai is meghozzák tápláló gyümölcseit, de nem szabad elfelejteni, hogy a gaz mindig gyorsabban és erőszakosabban növekszik, mint a nemes növény. A türelem tehát ebben a tekintetben is létfontosságú, mert így leszünk képesek a legjobb ízű beszélgetéseket, kapcsolatokat kialakítani.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy naponta tanítgatsz arra, hogy a szívem, lelkem úgy legyen rendben, hogy a szavaim ne keserűséget és mérget tápláljanak és hozzanak vissza rám, hanem életet, növekedést és békességet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!