2024. január 31., szerda

Napi felülről:

„Ne beszéljetek oly sokat büszkén, gőgösen, ne hagyja el szátokat kérkedés! Hiszen mindentudó Isten az Úr, és ő teszi mérlegre a tetteket.”

Sámuel első könyve 2. rész 3. vers*

Áldott szerdát, Istennel, emberekkel és az élettel szembeni alázatos szívet, lelket kívánok minden testvérem számára!

A gőg és a másokat lenéző büszkeség látszólag a többiek fölé emel bennünket, ezért annyira csábítóak, a valóságban azonban pont ezek veszik el tőlünk a fejlődés, egészséges növekedés további lehetőségét. Az élettel, emberekkel és Istennel szembeni alázat és tisztelet nem elvesz tőlünk, nem lealacsonyít, hanem megteremti annak a módját, hogy miközben önmagunk értékeivel tisztában vagyunk mégis képesek legyünk másokra felnézni, tanulni tőlük és megfelelően értékelni őket. Amikor nem azt gondoljuk, hogy mi vagyunk a világ közepe, nélkülözhetetlenek és fontosabbak lennénk másoknál, mert megtaláltuk a saját helyünket, feladatunkat és küldetésünket, ahol a többiekkel és Istennel együtt kiteljesedhetünk. Az igazi alázat a lélek békességéből fakad és annak elismerése, hogy az Örökkévaló úr mindenek felett, ebbe beleértve saját magunkat is. Egészen másképpen lát, gondolkodik, érez az alázat, mint a büszkeség. Az első felnéz, ezért arra is tart, a másik lenéz és megaláz másokat, aminek előbb vagy utóbb, de keserves következményei lesznek!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te vagy a mindenség Ura, a szívem és lelkem ítélő bírája. A legjobb helyen a te kezedben, szívedben lehetek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!