2024. február 1., csütörtök

Napi felülről:

„Erre válaszolva azonban a százados így felelt: Uram, nem vagyok megfelelő ahhoz, hogy az otthonomba elfáradj, mindemellett csak szavaddal mondd ki és meg fog gyógyulni a legényem.”

Máté evangéliuma 8. rész 8. vers*

Áldott februárt, csütörtököt, az Istenbe bízó, elkötelezett és rendíthetetlen hit jó gyümölcseit kívánom minden testvérem számára!

Az életünk bármennyire sikeres és példamutató akkor is lesznek benne olyan megpróbáló helyzetek, amelyek pont a szeretetünk miatt válnak igazán súlyossá. Ez a római százados miközben része volt egy szigorú katonai rendszernek, mégis megmaradt embernek, amit elsősorban a beosztottjai élhettek át. Élet és halál ura volt szolgái fölött, mégis úgy tekintett rájuk, mint családtagokra, fiaira, akikért kész volt mindent megtenni. Talán, ha nem kedvelte, becsülte volna őket ennyire, nem is fájt volna annyira a szenvedésük. Nem csupán az emberi lehetőségeit használta ki, de elment addig is, hogy a mennyei segítséget is igénybe vegye, mert a hite része volt az életének. Ez a pillanat pedig lehetőséget adott arra, hogy az a mély bizalom, világos gondolkodás és egészséges énkép, ami ott élt benne, Jézus személye és jelenléte által a felszínre kerüljön, ki legyen mondva. Olyan megdöbbentően tisztán értette és értékelte a Megváltó hatalmát, ami mindenki más számára követendő például szolgál. Ráadásul mindennek meglett az a nem mellékes jó gyümölcse is, hogy a szenvedő beteg meggyógyult!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert amit te kimondasz az valóság lesz. Segíts, hogy tisztán, világosan és rendíthetetlenül bízzak hatalmad, akaratod jóságában és erejében!   

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!