2024. február 2., péntek

Napi felülről:

„Te pedig, fiam, Salamon, ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot. Ha keresed, megtalálhatod. De ha elhagyod őt, akkor félreállít téged végleg.”

A krónikák első könyve 28. rész 9. vers*

Áldott pénteket, a mennyei Atya akaratának, szeretetének és jelenlétének következetes keresését, megismerését, biztonságát és örömét kívánom minden testvérem számára!

Az, hogy ki vagyok valójában azt abból lehet megtudni, hogy mi él a szívemben, milyen indulatokkal és szándékkal van tele a lelkem, kinek a közösségét keresem, élvezem és vágyom. Ez az emberi kapcsolataimat alapvetően határozza meg, de ennél is lényegesebb, hogy mennyire vagyok nyitott az Örökkévaló irányában. A tehetségem, képzettségem, de még a vagyonom sem fog önmagában jobb emberré formálni, legfeljebb másokhoz képest sikeressé tehet, de ez tiszta szív, érzékeny és készséges lélek nélkül nagyon veszélyes útra terelhet bennünket. Amíg kisgyermekek voltunk, addig a szüleink és a felnőttek segítségével tanultunk meg jó döntéseket hozni, megérteni a világ összefüggéseit. Most pedig a mennyei Atyára van szükségünk ahhoz, hogy helyesen tudjunk élni, megtaláljuk az eredendő helyünket a teremtettségben és be is töltsük azt jó szívvel. Ma is kaptunk egy csodálatos lehetőséget arra, hogy keressük az Úr akaratát, vezetését! Ne elégedjünk meg azzal, hogy csak elvégezzük a feladatainkat, eltöltjük valahogyan az időnket, hanem mindent a lehető legjobb lélekkel, szívvel tegyünk, felfelé figyelő lelkiismerettel és tiszta, önzetlen indulatokkal!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy ma is kereshetlek, vágyhatok jelenlétedre és igényelhetem vezetésedet, mert te nem hagysz cserben sohasem!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!