2024. február 3., szombat

Napi felülről:

„Mert ki vagyok én, és mi az én népem, honnan volt erőnk ennyit adakozni? Bizony, tőled van mindez, és csak azt adtuk neked, amit a te kezedből kaptunk!”

A krónikák első könyve 29. rész 14. vers*

Áldott szombatot, a javaink, vagyonunk és kincseink felülről kapott, hálás értékelését, egészséges kezelését és felhasználását kívánom minden testvérem számára!

Az áldott élet egyik látványos eredménye a hálával teljes lélek és az adakozásra készséges szív. Ez ráadásul független a pillanatnyi anyagi helyzettől, hiszen nem abban gyökerezik, hogy mennyit gyűjtött össze, hanem abból táplálkozik, hogy mit kapott felülről. Ez a hit látása, amely nem csak a saját munkáját, érdemeit veszi észre, nem csupán az emberire tekint, hanem felfedezi mögötte, fölötte az ajándékozó, éltető és gondoskodó Istent. Az Örökkévaló feladatot bízott ránk, munkára teremtett bennünket, amiben kiteljesedhetünk! Nem lustaságra vagy mások kihasználására, hanem annak örömére, hogy gondoskodhatunk magunkról és másokról is, de mindvégig tudva, hogy ezt azért tehetjük, mert mennyei ajándékot, lehetőséget kaptunk már azáltal is, hogy élünk. Ráadásul a mennyei Atya látva, hogy elfordultunk tőle, cél tévesztettünk és ezért a halál megrontotta az életünket, elküldte számunkra Jézus Krisztust, a legnagyobb kincset, akiben minden a miénk lehet, amit emberi erővel nem érhetnénk el. Van miért hálásnak lennünk és bőven van miből adnunk, hiszen annyi mindent kaptunk!

Mennyei Atyám, köszönöm az életem ajándékát! Hálás vagyok a javaimért, a lehetőségeimért, amit szintén a kezedből kaptam! Áldott légy, mert van miből adnom, adakoznom nekem is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!