2024. február 4., vasárnap

Napi felülről:

„Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: Uram, ments meg minket, elveszünk!”

Máté evangéliuma 8. rész 25. vers*

Áldott vasárnapot, a viharos, kétségbeejtő körülmények között edződött és megerősödött hitet kívánok minden testvérem számára!

A hited nem attól és akkor fog erősödni, amikor nem kell használnod, amikor minden jól megy és nincsenek problémáid! Jézus Krisztus tudatosan és rendszeresen beküldte és be is vezette tanítványait a nehézségek közepébe, kohójába, hogy ott szembesülhessenek saját határaikkal, hitük gyengeségeivel és ezen keresztül lehetőségük legyen növekedniük a benne való bizalomban. Ezekben a próbákban azzal az érzéssel is meg kell küzdenünk, hogy az Úr nem akkor, nem úgy segít, mint, ahogyan mi várnánk. Tudjuk, hogy velünk van a nehézségeinkben, nem hagyott magunkra, de mintha nem tenne ellenük semmit, nem változtatna a kétségbeejtő helyzetünkön. Az igazság az, még ha ilyenkor nem is vagyunk vele tisztában, hogy amíg ő velünk van, nem történhet semmi olyan velünk, ami ne a javunkat szolgálná a teljes képet nézve. Ezekhez kikerülhetetlenül a szenvedések is hozzátartoznak, mert itt a földön ezeken keresztül visz az utunk felfelé, az Atyához. A jó hír, hogyha a hitünk gyengélkedik is, nem elégséges, akkor is van módunk az Urhoz kiáltani, segítségül hívni, hogy megmentsen bennünket!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert a kezedben van az életem! Segíts, hogy a próbáim idején se felejtsem el ezt, és bátran bízzak benned minden körülmény között!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!