2024. január 27., szombat

Napi felülről:

„Ne ítélkezzetek, hogy ne ítéltethessetek el!”

Máté evangéliuma 7. rész 1. vers*

Áldott szombatot, az ítélkezés, személyválogatás és felsőbbrendűség működésének megértését, kísértésének elutasítását kívánom minden testvérem számára!

Annak a képességnek az alapja, hogy véleményt tudunk alkotni, meg tudjuk különböztetni a helyest a helytelentől az Isten képére való teremtettségünkből fakad, de pont ezen a területen buktunk el, ebben önállósítottuk magunkat az Örökkévalótól! Már nem csak a jó van bennünk, nem csupán az ad számunkra tanácsot, hanem a rossz és a gonosz is. Ez azt jelenti, hogy a céltévesztés, önzés és gőgös elbizakodottság képes mások fölé emelni bennünket és azt a látszólagos jogot biztosítani, hogy többek, jobbak vagyunk náluk. Egy valóságos felsőbbrendűséget nyújt számunkra, ami alapján hibáztathatjuk, megalázhatjuk és elpusztíthatjuk a másik embert a saját ítéletünk szerint. Ez rendkívül veszélyes, mert először is eltakarhatja a saját hibáinkat, bűneinket, mert, amíg mások vétkeivel foglalkozunk, addig a mieink árnyékba maradnak. Másrészt ez a hozzáállásunk alapot biztosít arra, ami alapján majd bennünket is megítélnek, mert, ha most Isten helyett mi ülünk a bírói székbe és nélküle hozunk ítéletet, akkor ez már önmagában is egy komoly tévedés. Van azonban ma is lehetőségünk arra, hogy vele együtt nézzük, lássuk a világot és teljesen megbízzunk az ő ítéletében!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem elítéltél, hanem megszabadítottál, nem lenéztél, hanem felemeltél, nem bezártad az ajtót, hanem megnyitottad számomra is Jézus Krisztus által! A te ítéletedben bízok és arra szeretnék mindig támaszkodni!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!