2024. január 26., péntek

Napi felülről:

„Erő és méltóság árad róla, és nevetve néz a holnap elé.”

Példabeszédek könyve 31. rész 25. vers*

Áldott pénteket, az előttünk álló kihívásokkal kapcsolatban hittel, méltósággal és mennyei bizalommal teljes gondolkodást, hozzáállást és szembenézést kívánok minden testvérem számára!

Tudatosan megválogatjuk, hogy mikor, milyen ruhát veszünk fel a helyzethez, alkalomhoz illően. Ez nem csupán divat vagy elvárás kérdése, hanem sokszor az öltözetünk fontos része annak, hogy jól tudjuk elvégezni a feladatainkat. A ránk virradó nap mindig tartogat újabb meglepetéseket, kihívásokat, ezért nem mindegy, hogy milyen gondolatokkal, hozzáállással és hittel vágunk elébe. Az aggódalom, félelem és kishitűség mindig kéznél van, nem kell semmilyen erőfeszítés ahhoz, hogy felvegyük őket, ezért is találjuk olyan sokszor magunkat bennük. Levetkőzni őket már sokkal nehezebb, mert a lelkünk ragaszkodik hozzájuk, hiszen látszólag, érzésre valamiféle védelmet és a felelősségek alóli menekülési utat biztosítanak. Ezzel azonban már a rajtnál eldőlt, hogy a nap vesztesei leszünk, azzal együtt, hogy a kibúvókat, magyarázatokat megtaláltuk hozzá. Az erő, méltóság és mennyei bizalom pompás ruhái már sokkal jobban illenek hozzánk, megszépítik és örömmel töltik meg a lelkünket, ráadásul ezek alkalmasak arra, hogy győzelemre vigyék a mindennapi küzdelmeinket. Ezek azonban drága öltözetek, amelyeket lehetetlen együtt hordani az aggódalom ruhatárával. Megéri azonban ezeket választani, amihez felülről is folyamatos segítséget és bátorítást kapunk.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert megújult erővel, tőled nyert méltósággal és bizalommal nézhetek szembe a napi kihívásokkal! Bármilyen félelmetesek is legyenek, te velem vagy és ez mindennél fontosabb!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!