2024. január 22., hétfő

Napi felülről:

„Mert az ítélet irgalmatlan ahhoz, aki nem cselekedett irgalmasságot, az irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten.”

Jakab levele 2. rész 13. vers*

Áldott hétfőt, a szívünk, lelkünk és gondolataink alapértékei között az irgalom megjelenését és beépülését kívánom minden testvérem számára!

Az irgalom a mély, valódi szeretet szeme, keze és lába lehet a szükség idején. Enélkül közömbös, nemtörődöm és ítélkező szívvel látjuk mindazokat, akik rászorulnak a segítségünkre. Az irgalmatlanságunk ráépül a büszke, számító és önmagát többre tartó lelkünk gondolkodására. Amíg önmagunk irgalmatlansága tekintetében igen elnézőek, irgalmasak vagyunk, addig még a környezetünk szenvedni fog a türelmetlen, embertelen és kegyetlen hozzáállásunktól. Az irgalmasság nem emberi, hanem mennyei igazságra és ítéletre hagyatkozik. Kész akkor is megállni, lehajolni, embernek lenni, amikor pont az ellenkezőjét teszik mások. Az irgalmasság nem üzlet, habár ennél jobb befektetés nem is lehetne. Ad, segít és lehetőséget biztosít annak is, aki nem érdemelte ki, mert erre indítja a hite. Felismerte, hogy az élet nagy versenyfutásának felülről adatott rendje nem arról szól, hogy hány embert tud legyőzni, megelőzni, maga mögé utasítani, hanem arról, hogy kinek tud esélyt adni a folytatásra, mert a végén a győzelem azé, aki mennyei szabályok szerint küzdött.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert irgalommal hajoltál le hozzám, hogy én is irgalmas szívvel és lélekkel gondolkodjak, cselekedjek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!