2024. január 23., kedd

Napi felülről:

„Ha állhatatosan kitartasz az igazságosság mellett, az élet felé haladsz, de ha a gonoszságot hajszolod, a vesztedbe rohansz.”

A példabeszédek könyve 11. rész 19. vers*

Áldott keddet, a jóhoz, az igazságossághoz és a becsületességhez való kitartó ragaszkodást kívánok minden testvérem számára!

Hiába tudjuk gyermekkorunk óta, hogy jónak, becsületesnek és igaznak kellene lenünk, úgy tűnik, hogy az élet felnyitotta a szemünket arra, hogy ez nem mindig éri meg számunkra egy olyan világban, ahol a gonoszság valóságosan jelen van. Azt tapasztaljuk, hogyha alkalmazkodunk a farkastörvényekhez, az önző, törtető és hazug gondolkodáshoz, akkor gyorsabban haladunk, megelőzhetjük azokat, akik betartják a szabályokat és ezáltal több mindent elérhetünk. Az így megszerzett sikerek csábítóak, könnyen elérhetőek, csak a lelkiismeretünket kell elsőre megnyugtatni vagy félrevezetni. Legközelebb már sokkal egyszerűbb lesz átlépni a határokat rossz érzés vagy bűntudat nélkül. Ezek működő emberi elvek, de azzal is tisztában kell lennünk, hogy van egy ennél is szilárdabb, erősebb és biztosabb törvényszerűség, amely ránk is vonatkozik. Mi arra születtünk, arra teremtettünk, hogy becsületesek legyünk, ragaszkodjunk az igazságossághoz és mondjunk nemet a gonoszság minden megjelenésére! Mivel ezt már magunktól nem tudjuk megtenni, ezért érkezett közénk Isten szeretete Jézus Krisztusban, hogy minden bűnt, terhet és akadályt legyőzve vele együtt haladjunk az élet felé!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem hagytál elveszni a gonoszságom miatt, hanem értem is lehajoltál, hogy hit által megragadhassam azt az életet, amit számomra is elkészítettél.  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!