2024. január 20., szombat

Napi felülről:

„Dávid ekkor is megkérdezte az Örökkévalót, aki azt mondta neki: „Most ne szemből támadj rájuk, hanem kerüld meg őket, és a balzsam-fák felől támadd meg őket!”

A krónikák első könyve 14. rész 14. vers*

Áldott szombatot, a felülről vezetett élet felvállalását, következetes megélését és győzelmeit kívánom minden testvérem számára!

Az életünk fejlődésének fontos szakasza, amikor eljutunk az önálló, felelősségteljes döntések felvállalásához. Ez azonban nem a célba érkezésünk, inkább a kezdet az igazán mély, nagyszerű és jövőt építő érettségünkhöz. Nagy kísértés ekkor az a túlzott magabiztosság, hogy ezzel együtt már mindent jól is tudunk és megfelelően ítélünk meg. Segítségre, tanulásra és jó tanácsokra nem csak kiegészítésül, ráadásként és esetlegesen van szükségünk, hanem mindezek a helyes döntéseink alappillérei. A felelősségünkhöz az is hozzá tartozik, hogy megfelelően utána járjunk a kérdéseknek, tájékozódjunk és így eljussunk a lehető legjobb megoldásig. Az emberi gondolatokon túl azonban lehetőségünk adatott, a mennyei vélemény, akarat és vezetés igénybevételére is. Hatalmas, talán végzetes hiba lehet, ha ezzel nem számolunk, nem használjuk ki. Dávid minden addigi tapasztalata, hadi ismerete és bölcsessége ellenére is újból és újból megkérdezte az Urat, mielőtt döntött volna, hogy milyen módon néz szembe az előtte álló kihívásokkal. Enélkül is megoldhatta volna, de pontosan tudta, hogy nem érdemes kihagyni az Örökkévalót egyetlen harcából sem.

Mennyei Atyám köszönöm, hogy van terved, útmutatásod és vezetésed számomra is! Nélküled nem szeretnék, nem akarok senkivel és senki ellen harcolni, mert az igazi győzelem nálad van!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!