2024. január 21., vasárnap

Napi felülről:

„Amikor imádkoztok, ne legyetek bőbeszédűek, mint azok, akik nem ismerik Istent, és azt hiszik, hogy akkor teljesül a kérésük, ha sokszor ismételgetik.”

Máté evangéliuma 6. rész 7. vers*

Áldott vasárnapot, az Istennel töltött idő, az imádkozás örömteli, lélekemelő és hasznos megélését, gyakorlását kívánom minden testvérem számára!

Közösségre születtünk. Az életünk akkor tud kiteljesedni, amikor hasznos, építő és jó kapcsolatok táplálják, erősítik. Ehhez elengedhetetlenek az őszinte, mély és bizalmi beszélgetések, amelyek szoros kötelékeket képesek kialakítani mások felé. Ez egy mennyei minta földi megvalósulása, hiszen az Örökkévaló teremtett bennünket így. Amikor vele szeretnénk kapcsolatba lépni, az a hatalmas különbségek ellenére is ugyanezeken az elveken nyugszik. Időt kell szánni a közösség ápolására, megélésre, de ez nem lehet kényszeredett, a másik felet nem megérteni, hanem irányítani szándékozó hozzáállás. Az imádság lehetőségét sokkal többnek kell látnunk, mint a kéréseink ismételgetésének. Nem is annak az útja, hogy megfelelő szavakkal, kifejezésekkel miként tudjuk jobb belátásra bírni a Mindenhatót. Ez egy belsőséges, bizalmas és meghitt időtöltés a mennyei Atyával, aki mindenkinél jobban ismer bennünket, ennek ellenére szeret és még mindig a javunkat munkálja. Ez a lelkünk kendőzetlen kitárulkozása, hogy arra a képre formálódhassunk, amely a legszebbet, legjobbat és legtisztábbat hozza ki belőlünk!

Mennyei Atyám, köszönöm a veled való közösség lehetőségét, amelyet nem azért kaptam, hogy téged befolyásoljalak, hanem azért, hogy megélhessem, hogy szeretett gyermeked vagyok!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!