2024. január 18., csütörtök

Napi felülről:

„Ne hordozz szívedben gyűlöletet a másik ellen, hanem nyíltan mondd meg neki, amit helytelennek tartasz, hogy ne légy részes a bűneiben!”

Mózes harmadik könyve 19. rész 17. vers*

Áldott csütörtököt, a problémás, nehéz és terhelt kapcsolataink előremutató, megoldásra törekvő kezelését kívánom minden testvérem számára!

Mivel egyének vagyunk, nem egyformán gondolkodunk, látunk és érzünk már ebből fakadhatnak nézeteltérések. Ehhez először is értéknek kell elfogadnunk, hogy különböző adottságokkal lettünk megteremtve, másra vagyunk érzékenyek és figyelmesek. Ez nem tőlünk van, hanem ajándékba kaptuk, ennek ellenére rendkívül bosszantó tud lenni ez a másféleség. Pedig, ha felfedezzük ennek az értelmét és célját, akkor megtapasztalhatjuk a benne rejlő sokféle áldást is. Sajnos azonban ennél nehezebb feladatokkal is szembesülünk akkor, amikor rossz, gonosz és irgalmatlan hozzáállással, szavakkal és tettekkel találkozunk. Ez teljesen jogos felháborodást, haragot és gyűlöletet válthat ki bennünk, ha egészséges a lelkünk, de nem oldja meg még a problémát, csak jelzi. Ennél tovább kell lépnünk, ha nem szeretnénk, hogy bennünket is magával rántson mások bűne. A gyűlölet belülről emészt, egyre mélyebbre ereszti a gyökerét a szívünkbe, ha nem teszünk ellene valamit. A négyszemközti, őszinte, egyenes, de megoldást és kiutat kereső valódi beszélgetés az egyik legjobb gyógymód ellene. Ez nem fog minden esetben békességet hozni, mert ahhoz a másik félre is szükség van, de bennünket kiszabadíthat a saját haragunk mocsarából. Túl értékes az életünk ahhoz, hogy értelmetlenül hordozzuk mások bűnének következményeit, miközben van rá ellenszer!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert szembesítettél bűneim súlyával és ezzel segítettél ahhoz, hogy felfedezzem a szeretet útját!   

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!