2024. január 16., kedd

Napi felülről:

„Ezért elhagyva a hazugságot beszéljen mindenki őszintén azzal, akivel közösségbe kerül, hiszen egymás tagjai vagyunk!”

Pál levele az efezusiakhoz 4. rész 25.vers*

Áldott keddet, igaz, egyenes és őszinte kapcsolat, barátság és közösség építését kívánom minden testvérem számára!

Minden kapcsolatunk egy lehetőség arra, hogy közösséget építsünk. Egy jó csapat tagjai azonban csak úgy lehetünk, ha az alapok is rendben vannak. Ezek közül is kiemelkedő az őszinte, egyenes és a hazugságot elvető hozzáállás egymáshoz. Néha csupán védelemből vagy azért szépítjük meg, hallgatjuk el a valóságot, hogy jobb színbe tűnjünk fel. Ez azonban olyan talaj, amire nem lehet hosszú távú, teherhordó és biztonságot nyújtó közösséget építeni. A „mi vagyunk”, sokkal többet adhat, mint az „én vagyok”. Ez egy másféle gondolkodás, viszonyulás ahhoz, aki mellettem van, él vagy dolgozik, mert egy csapatot, egy közös hajót és testet lát, nem csupán különálló részeket. Egy tag nem dolgozhat a többi ellen vagy rovására, hiszen ezzel saját magának is árt. Ez egy testben a daganatos betegséghez hasonló, ahol az egészséges működést felváltja egy beteg állapot, ami a test halálát okozhatja. Ne tegyük tönkre hazugsággal, csalással vagy megtévesztéssel azt, ami egyébként a mi kiteljesedésünket, boldogságunkat és biztonságos növekedésünket szolgálja!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert te mindig őszinte, igaz és egyenes vagy velem, hogy élő és építő kapcsolatom lehessen veled! Segíts, hogy én is így építsem az emberi közösségeimet!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!