2024. január 15., hétfő

Napi felülről:

„Mit mondjunk tehát? Igazságtalan az Isten? Szó sincs róla!”

Pál leveles a rómaiakhoz 9. rész 14. vers*

Áldott hétfőt, Isten igazságosságának felfedezését, megértését és alkalmazását kívánom minden testvérem számára!

Ne mi akarjuk megmondani, hogy mit és hogyan cselekedjen az Örökkávaló! Ne próbáljuk meg lemérni őt a saját igazságunkon keresztül, mert egyrészt az emberi határainkon messze túlmutat ez a vállalkozás, másrészt mindenképpen nekünk kell majd megállnunk előtte és nem fordítva. Sokkal fontosabb és lényegesebb, hogy felfedezzük, megértsük és alkalmazzuk is a mennyei igazságosságot, ami az életünket jelenti. Isten bármit megtehet, mert ő a Mindenható, nem kérheti őt számon senki, mégis azt határozta le, hogy kijelenti akaratát és hűséges marad saját szavához. Szeretete miatt nem tesz meg bármit, nem írja felül ígéreteit, nem változtatja meg Igéjét. Viszont, aki ezt nem veszi komolyan, nem alkalmazkodik az igazságához, azt saját döntése, hozzáállása fogja megítélni. Isten nem igazságtalan, azért meg végképpen nem, mert nem a mi igényeink, elképzeléseink, elveink szerint igazgatja a világot, hanem önálló döntése alapján. Akaratát nem erőlteti ránk, eltérhetünk tőle, de ez nem a javunkat fogja szolgálni, hanem a vesztünket. Kinyilvánította szeretetét Jézus Krisztusban hogy, aki hisz benne az megmeneküljön!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert igazságod rendíthetetlen, szereteted tökéletes, én pedig melletted döntöttem és benned reménykedem! Neked van igazad, nekem pedig teljes bizalmam benned!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!