2024. január 13., szombat

Napi felülről:

„Helyedben én Istenhez fordulnék, ügyemet őhozzá vinném! Mert ő csodákat tesz, melyeknek se szeri se száma.”

Jób könyve 5. rész 8-9. vers*

Áldott szombatot, az Istenben bízó, benne reménykedő és az ő akaratát kereső lélek békességét és megnyugvását kívánom minden testvérem számára!

Nem lehetünk egymás helyében, nem élhetjük a másik életét, még akkor sem, ha nagyon szeretnénk, de ott lehettünk velük a nehézségek idején, melléjük állhatunk, amikor nyomorúságot szenvednek. Tanácsot, vigasztalást adhatunk anélkül is, hogy lenéznénk, vagy elítélnénk őket, hiszen baráti, testvéri szívre van szüksége a bajba jutottnak még akkor is, ha saját hibája miatt került nehéz helyzetbe. Istennek tényleges és valóságos megoldása van az életünk kérdéseire, de nem mindig vagyunk készek, szabadok és elszántak arra, hogy őszintén feltegyük ezeket és talán még kevésbé szeretnénk hallani, megérteni a tőle jövő válaszokat. Egy-egy betegség lelassíthat, megállíthat és elgondolkoztathat bennünket, de mivel nemcsak kiváltó okok vannak mögötte, hanem célja is lehet ezeknek az időszakoknak, ezért létfontosságú, hogy mindezt megosszuk a mennyei Atyával és figyelmesen, bizalommal várjuk, hogy miként fordítja majd a javunkra a nemszeretem napokat. A csodáit nem csupán mások számára teszi nyilvánvalóvá, hanem értünk, bennünk is munkálkodni akar jóakarata szerint!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy bátran, bizalommal fordulhatok hozzád minden helyzetben, mert csodáidat elkészítetted számomra is!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!