2024. január 12., péntek

Napi felülről:

„Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.”

Pál második levele a korinthusiakhoz 3. rész 17. vers*

Áldott pénteket, a felülről nyert szabadság felemelő erejét, örömét és biztonságát kívánom minden testvérem számára!

A szabadság vágya, valósága és hatalma az egyik éltető közegünk, amelyben a lelkünk képes kiteljesedni. Ez azonban soha nem lesz független attól, aki biztosítani tudja számunkra ezt a lehetőséget. A szabadság nem határtalanságot jelent, nem teljes függetlenséget a környezetemtől, nem annak az útját, hogy azt teszek, amit csak akarok. A szabadságom a saját felelősségteljes döntéseim következetes megélésében erősödik meg. Nagyon sokszor a vágyaim, kívánságaim fogságába kerülök, amikor képtelen vagyok helyesen dönteni vagy aszerint lépni, mert a pillanatnyi igényeim uralkodnak rajtam. Az Örökkévaló azonban bölcs uralkodásra teremtett bennünket. Első sorban saját magunk felett, másodjára pedig a nekünk adatott világon. Ennek a nyitja pedig az a szabadság, melyet a mennyei Atyával együtt élhetünk át, vele valósíthatunk meg, mert ahol az Ő Lelke jelen van, ott sem a félelem, sem a gyűlölet, sem az önzése szellemisége nem kötözhet meg, tarthat rabságban bennünket tovább!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a szabadságért, amelyet te hoztál el számomra Jézus Krisztus által és Szentlelked jelenléte nyomán!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!