2024. január 11., csütörtök

Napi felülről:

Jézus ezt mondta neki: Viszont meg van írva: „Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!”

Máté evangéliuma 4. rész 7. vers*

Áldott csütörtököt, az Istenben elrejtett élet biztonságát, békességét és erejét kívánom minden testvérem számára!

Annyi minden megkísért bennünket, rá akar venni a saját akaratára, kényszeríteni olyanra, amit valójában nem szeretnénk, de ettől ez még nem lesz jó módszer, amit nekünk is alkalmaznunk kellene. Pedig nagyon sokszor próbára tesszük egymást türelmét, visszaélünk mások tisztességével és jóindulatával, hogy a vágyaink teljesüljenek és a kívánságaink szerint alakuljanak a dolgok. Hátsó szándékkal nyomást gyakorlunk, megzsaroljuk, rászedjük az embertársainkat saját érdekeink miatt. Ez alapvetően egy ördögi módszer, ami sajnos működőképes és elég hatékony, de a tűzzel játszunk, amikor ezt az eszközt használjuk a céljaink eléréséhez. Ennek lesz az egyik sajnálatos következménye, hogy az Örökkévalót is így próbáljuk majd megkísérteni, kényszeríteni és zsarolni, ami nem csupán nem fog működni, de vissza is fog hullani ránk. Az igazi, mély, tiszteleten és szereteten álló kapcsolatok egyik fontos jellemzője a bizalom és az erre épülő közösség. Se emberek, se a mennyei Atya tekintetében ne tegyük ezt tönkre azzal, hogy rá akarjuk kényszeríteni másokra a saját akaratunkat, érzelmileg, lelkileg vagy fizikailag próbálunk zsarolni, mert ennél sokkal többre és jobbra vagyunk képesek!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy nem kell, nincs szükség arra, hogy bármire is kényszerítselek vagy megpróbáljalak zsarolni, mert a szeretetedben és jóságodban teljesen megbízhatok!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!