2024. január 10., szerda

Napi felülről:

„Kihez hasonlítsam tehát ezt a nemzedéket? Kihez is hasonlók?”

Lukács evangéliuma 7. rész 31. vers*

Áldott szerdát, az életünket befolyásoló korszellem felismerését, megvizsgálását és megítélését kívánom minden testvérem számára!

Amikor együtt sodródunk a tömeggel, akkor nehéz feltenni a kérdést, hogy megfelelő irányba tartunk-e, hiszen azt gondoljuk a követendőnek, amit általában a többiek is. A szokásoknak, a divatnak, az elvárásoknak óriási hatása van ránk, akár érzékeljük, akár nem. Olyan ez, mint a folyó, amely mindent magával visz, ami benne van, kivétel az élő halakat, amelyek képesek az árral szemben is úszni és azokat a hajókat, amelyeknek az ellenkező irányba tartanak. A folyóvizek mindig lefelé folynak, de a mi célunk felfelé található, ezért akármilyen kényelmes is vitetni magunkat a tömeggel, attól ez még nem lesz helyes út. Bátran nézzünk szembe azzal, hogy az a nemzedék, akihez tartozunk, akinek a tagjai vagyunk kihez is hasonló, maga az Örökkévaló milyennek láthatja? Ennek az válasznak az őszinteségétől függ, hogy meddig és miben érdemes, szabad hagynunk magunkat irányítani és mire kell egyértelmű nemet mondani. Tevőleges részei vagyunk a generációnknak, de pont azért születtünk éppen most, mert felelősségünk van arra is, hogy mi befolyásoljunk jó felé másokat, hittel és reménységgel éljük meg az életutunkat, hogy bennünket mennyei mintához lehessen hasonlítani!

Mennyei Atyám, hálát adok ezért a nemzedékért, amelyhez tartozom! Segíts, hogy ne feladjam a küldetésem a jelen kor nyomására és a könnyebb utat válasszam, hanem hittel és bátran hasonlítsak hozzád!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!