2024. január 9., kedd

Napi felülről:

„Jabéc segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért.”

A krónikák első könyve 4. rész 10. vers*

Áldott keddet, Isten segítségével a fájdalmaink és félelmeink felett való győztes és bővelkedő életet kívánok minden testvérem számára!

Jabéc imádsága egyszerre egészen emberi, ugyanakkor tökéletesen bemutatja a hittel teljes élet működését. A születésétől kezdve jelen volt az életében a fájdalom. Ráadásul édesanyja ez alapján nevezte el. Minden alkalommal, amikor megszólították, amikor a nevét kimondták, emlékeztette őt a szenvedésre és a nehézségekre. Mégsem a nevét cserélte le, nem az ellen lázadt, hogy milyen sors jutott számára, hanem ennél jobb megoldást választott. Az Örökkévaló segítségét kérte, hogy valami megváltozzon az életében, hogy kitörhessen a félelmek és az aggódás csapdájából és mennyei segítséget, védelmet kapjon a továbbiakban. Ez nem egy sablonos, üres, megszokásból fakadó imádság volt tőle, mert benne volt a teljes szíve, lelke és hite abban, hogy Istennek van egy jobb terve vele kapcsolatban, mint, amit eddig megtapasztalt. Kilépett a hit mezejére és ott vívta meg a harcát a saját áldott jövőjéért! Az Úr pedig elhozta számára, azokat az éveket, amelyekben már nem a fájdalmairól ismerték őt, hanem arról a dicsőségről, tekintélyről és tiszteletről, amelyet felülről kapott!

Mennyei Atyám, ha te megáldasz, akkor lesz bővelkedő és sikeres életem! Te adj győzelmet a félelmeim és fájdalmaim felett, hogy a sorsomat ne azok határozzák meg, hanem a jó terved velem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!