2024. február 6., kedd

Napi felülről:

„Figyeljetek! Bölcsesség hív benneteket, az értelem szól hangos szóval, figyeljetek!”

Példabeszédek könyve 8. rész 1. vers*

Áldott keddet, értelmes, bölcs, tudatos, a teremtettségünkkel harmóniába került életet kívánok minden testvérem számára!

Bölcsességre, értelmes, tudatos és a mennyei tervekkel összhangba került életre születtünk. Az életünk túl drága, megismételhetetlen és egyedi ahhoz, hogy értelmetlenül, haszontalan módon használjuk fel, pazaroljuk el. Megtehetjük, de ezzel legtöbbet önmagunknak fogunk ártani, nem beszélve arról a fájdalomról és csalódásról, amit mindeközben másoknak és az Örökkévalónak okozunk. Mondhatjuk, hogy ez nem érdekel bennünket, azt tesszük, amit csak akarunk, nem szóljon senki bele a döntéseinkbe, de vajon ez mennyire bölcs hozzáállás? Nem csupán egy önző és másokat figyelmen kívül hagyó gondolkodásmód, de Isten semmibevétele is. Az értelmes élet számol azzal, hogy a teremtettségben csodálatos összefüggések, törvényszerűségek és egymásra utaltság figyelhető meg. Ebből indul ki a tudomány, ezt térképezi fel, erre építve alkot új eszközöket, lehetőségeket. Az életünk ugyanennek a bonyolult, de megtervezett létnek a része, ezért az Alkotóval együtt, őt megismerve leszünk képesek igazán bölcsen tervezni és áldott jövőt építeni.

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mert egy bölcs, értelmes és veled is számoló, áldott életre hívtál el!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!