2024. február 7., szerda

Napi felülről:

„Egész lényedet a tekinteted világítja meg. Ezért, ha jóindulattal és adakozásra készen tekintesz az emberekre, akkor egész lényedet elárasztja a világosság.”

Máté evangéliuma 6. rész 22. vers*

Áldott szerdát, jóindulattal, segítő szándékkal teljes tekintetet, látást és szívet kívánok minden testvérem számára!

A kegyetlenség hiába embergyilkos tulajdonság mégis ott burjánzik, virágzik és folyamatosan termi pusztító gyümölcseit az emberi szívekben. Képes arra, hogy a tekintetünket, látásunkat egy önző szemüveggel elferdítse, megvakítsa. Emberként élünk, de nem emberként látunk, hanem valamilyen sötét, torz és kusza feltételezésekkel teljes gondolkozással. Pedig ma sem bonyolultabb az emberi lélek, mint bármikor a történelemben, még ha nagyságrendekkel több hír is jut el hozzánk, mint őseinkhez. Az, hogy miként tekintünk másokra, kiknek látjuk őket, az határozza meg azt is, hogy kivé formálódunk. A jóindulat, irgalom és segítő készség képes tisztán tartani a látásunkat, egész lényünket, testünket világosságban, igazságosságban és jóságban éltetni, megtartani. Gonosz, hátsó szándékkal teljes szemmel, tekintettel nézve a világot az egész lényünkre homály borul. Mindenkiben ellenfelet, versenytársat, legyőzendő lényt sejtünk és készek vagyunk az első gyanús jelre rátámadni a másikra, mert ezt gondoljuk biztonságosnak. A világ tényleg tele van gonoszsággal, de számunkra készült egy felfelé vezető másik út!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nálad van az élet világossága! Tekintetemet és látásomat jóindulatod, segítő készséged tarthatja tisztán, hogy szívem és lelkem is rendben legyen!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!