2024. február 22., csütörtök

Napi felülről:

Sőt „ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére”.

Pál levele a rómaiakhoz 12. rész 20.vers*

Áldott csütörtököt, a gyűlölet, harag és ellenségeskedés kísértését, hatalmát legyőző, azt felülíró lelkületet kívánok minden testvérem számára!

Alapvetően nem tudatosan szerezünk ellenségeket, de, ha vannak elveink, értékrendünk, ha elkötelezetten szeretünk valakit vagy valamit, ha vannak céljaink és azokat meg is akarjuk valósítani, akkor közben biztosan szerzünk magunknak rosszakarókat, irigyeket és ellenlábasokat. Nem beszélve azokról az esetekről, amikor a saját hibánk, bűnünk miatt teszünk valakit az ellenségünké. Ezt hamar fel kell ismernünk és a megtérés, bűnbánat tűzét fel kell szítanunk a szívünkbe, hogy később ne az ítélet tüze emésszen el bennünket. Az ellenségeskedés egy ördögi csapdahelyzet, mert azzal kísért, hogy üssünk, vágjunk, szóljunk vissza még keményebben, miközben ezzel csak tápláljuk és erősítjük a gonoszság jelenlétét. Amikor nem erre hallgatunk, hanem kihasználjuk azokat az alkalmakat, helyzeteket, amelyekben kimutathatjuk, hogy mi a bosszú, kárörvendés és ítélkezés helyett a meg nem érdemelt szeretetet gyakoroljuk, akkor a reménység, a változás tüzét, parazsát és lehetőségét adjuk meg másoknak!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy velem is, aki egykor ellenséged voltam, annyit jót tettél, úgy szeretettél, hogy ezt felismerve, eljuthatott egészen a szívemig a megtérés tüze, hogy ellenségből szeretett gyermeked lehessek!       

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!