2024. február 21., szerda

Napi felülről:

„Túl sok mézet enni, vagy a magunk dicsőségét keresni, nem jó.”

A példabeszédek könyve 25. rész 27. vers*

Áldott szerdát, az édes, kellemes és dicsőséges kívánságok, érzések és vágyak egészséges megélését, használatát kívánom minden testvérem számára!

Attól, hogy valami kívánatos, kellemes és édes nem lesz feltétlenül, de főleg nem mértéktelenül jó számunkra. Meg kell tanulnunk és használnunk is kell a mértékletesség bölcsességét és erényét, ami nem elvesz vagy elzár előlünk valamit, hanem megőriz bennünket testi, lelki betegségektől. Az egészséges életmódnak mindkét vetülete létfontosságú, ha nem akarunk elhízni egyik területen sem. A munkához, a teherviseléshez szükséges az energia, de az egyáltalában nem mindegy, hogy milyen forrásból táplálkozik. A kiegyensúlyozott étrend sokféle összetevőből áll, amelyben nem lehet minden mézédes, mert nem csak arra van szüksége a szervezetünknek. A dicsőség és nagyság édes vágya is természetes módon ott él bennünk, de csak erre építeni, ezt hajszolni és keresni öntelt, hiú és célt tévesztett utakat eredményez. A dicsőség akkor is megtalál bennünket, ha nem arra törekszünk, de hittel, reménységgel és szeretettel élünk. Ha azonban ragaszkodunk hozzá, elvárjuk és kiköveteljük, akkor előbb vagy utóbb szertefoszlik, mert nincs mögötte mennyei hitelesség.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy adtál mézédes megtapasztalásokat az életemben, hogy mértékletesen éljek vele!  A dicsőség helyes megélésére is tanítasz, hogy egészséges lélekkel lássam a jövőmet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!