2024. február 20., kedd

Napi felülről:

„Mert megbánhatatlanok az Isten ajándékai és az ő elhívása.”

Pál levele a rómaiakhoz 11. rész 29. vers*

Áldott keddet, Isten örök, változhatatlan és megbánthatatlan ajándékainak, elhívásának megértését, felfedezését és erejét kívánom minden testvérem számára!

Lehet, hogy bizonytalanok vagyunk önmagunkban, nem tudjuk elhinni, de még csak elképzelni sem, hogy tudnánk megváltoztatni a jelenlegi nehéz helyzetünket, de az a jó hír, hogy mindez nem akadály Isten számára! Ettől még nem fogja ígéreteit elfelejteni, ajándékait visszavonni vagy nekünk szóló elhívását megmásítani. Az is előfordulhat, hogy engedetlenségünkkel, hitetlenségünkkel vagy gonoszságainkkal megszomorítjuk a mennyei Atyát és emiatt zsákutcába kerül az életünk, helyreállásra szorulunk, de szeretete ettől még nem múlik el felénk. Ez nem azt jelenti, hogy nem baj, ha vétkezünk, mert a bűnnek mindig van valamiyen káros következménye, de az is igaz, hogy az Úr elképzelhetetlenül nagy árat fizetett értünk, hogy ennek ellenére nyitva maradjon számunkra a hozzá vezető út Jézus Krisztus által. Isten nem bánta meg azt, hogy így és ennyire szeret bennünket! Megbánásra, megtérésre és megújulásra nekünk van szükségünk, hogy felragyogjon előttünk ez a mérhetetlen jóindulat és kegyelem, hogy éljünk vele bátran, hittel és bizalommal.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert szereteted és az ebből fakadó ajándékaid, elhívásod élő és valóságos ma is! Jöhetek hozzád bátran, bizalommal, mert nálad van a teljes és örök életem, a jelenem és a jövőm kiteljesedése!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!