2024. február 15., csütörtök

Napi felülről:

„Ezért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.”

Pál levele a rómaiakhoz 9. rész 16. vers*

Áldott csütörtököt, az elképzeléseink, akaratunk és tetteink felett álló könyörülő isteni hatalom felfedezését és örömét kívánom minden testvérem számára!

Nagy jelentősége van annak, hogy mit gondolunk vagy akarunk, mire törekszünk, mi után futunk, de ez nem minden és nem is a vég vagy a teljesség. Nem mi vagyunk a teremtők, nem mi határoztuk meg a világ rendjét és nem is nekünk van hatalmunk arra, hogy azt megváltoztassuk. Mi csak a nekünk adatott keretek között leszünk képesek minderre. Az Örökkévaló az elképzeléseink, vágyaink és céljaink fölött, mögött és előtt jár. Ezért csak úgy érdemes tervezni, utat választani, küzdeni és gyűjtögetni, hogy illeszkedjen az ő jóakaratához és benne legyen irgalma, könyörülő szeretete. Futni, sebesen haladni a szabadságunk egyik valódi megélése, csodás íze. Érdemes megbecsülni, mert nem mindig adatik meg a lehetőség, körülmény vagy edzettség, de ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy a sebességnél is fontosabb, hogy merre tartunk, mi az úticélunk, akkor igaz, hogy rohanunk, de valójában a vesztünkbe. A mennyei Atyától kaptuk képességeinket, ajándékainkat. Az, hogy mit kezdünk vele, mennyire bontakoztatjuk és használjuk ki, az mutatja majd meg, kik vagyunk, mennyire bízunk benne és hiszünk neki!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy nem tőlem, hanem tőled függ a világ és az én saját sorsom, jövőm is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!